Mitt Recept
Här är mitt recept på en fantastiskt god kladdkaka. En riktig favorit som är svår att misslyckas med.
Börja med att slå på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop följande ingredienser:
3 dl socker
1,5 dl mjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Blanda ihop ordentligt!
Tillsätt sedan:
2 ägg
75 g smält smör
Blanda ännu mer!
Smöra kakformen lägg sedan i kokos i botten. Tillsätt sedan smeten i en hög i mitten av formen. Skaka därefter försiktigt formen så att smeten fördelar sig över hela formen. En lämplig storlek på formen är ca 25*15cm.
Kladdkakan gräddas 200 grader i ungefär 15 min beroende på ugn och tjocklek på kladdkakan. Vill du ha kladdkakan ännu kladdigare så ska du ta ut kladkakan lite tidigare. Lägg därefter kakan under en handduk för att svalna. Kakan blir bäst om den ligger i kylskåp ett tag efter den har svalnat.
Vill man lyxa till det så kan man servera med vispgrädde eller vaniljglass samt lite färska bär. Mums.